Billeder & Dagbog fra sommelejr 2012

På rejse med Sol, Sommer & Store is til en ferie man ikke vil hjem fra

Så har vi været på sommerlejr. I uge 27 gik turen til Sandbjerglejren i Sondrup Bakker. Lørdag den 30. juni mødtes pilte og ledere og tog en bus til Hou. For at komme videre derfra, måtte man bruge sine fødder. Med højt humør lagde de fra land – 12 km ventede før Alrø og målet for overnatningen var i sigte. Undervejs blev de beværtede med koldt vand og is – sommeren havde jo lagt sig tungt på uge 27, så det var en varm omgang. Nogle var endda så heldige at komme en tur op i møllen i Gylling og fik en lille pause. Overnatning foregik lige før dæmningen til Alrø med udsigt til noget af Danmark’s flotteste natur. Søndag gjaldt det så om at finde den hurtigste vej til Sandbjerglejren, og her benytte nogle lejligheden til at gå gennem en mose, medens andre tog den mere civiliserede vej.

Søndag tog puslinge og tumlinge med Oddergrisen til Odder og derfra videre med bussen til Hundslund og så var det ellers på gåben de sidste 3 km til Sandbjerg. Ankommet til Sandbjerg blev alle indkvarteret på værelser og i telte, det store badebassin blev gjort klar og sommerlejren var i gang. For at komme videre skulle alle have lavet et pas til de næste dages rejser. Søndag aften var der lejrbål med endnu et besøg af den berømte pingvin Frede.  Efter lejrbålet var det blevet  tid til at komme i seng, men ingen var i humør til at sove, så det blev sent, før der blev ro på Sandbjerg efter et par dage med gode oplevelser.

kan meddeles, at alle spiste med velbehag MED FINGRENE, det gør man jo i Indien. Nogle fik også lært at binde en Sari, andre fik lært at drikke vand direkte fra en kande og nogle lærte ganske få indiske ord. Mandag aften var der fælles leg og da puslinge og tumlinge var kommet i seng, var der cricket turnering for piltene. Inden havde vi også nået at fejre, at Ella blev 9, det er jo noget ganske særligt at holde fødselsdag på en FDF lejr. Ella blev fejret fra morgenstunden med fødselsdagssang, gaver og flag.

Tirsdag gik turen videre til USA. Her blev man bl.a. modtaget og skulle posere på Den Røde Løber, det var noget pigerne kunne lide. En anden aktivitet var træning til at komme til filmen. Frokosten bestod naturligvis af burgere og til morgenmad var der blevet serveret bl.a. pandekager.  Om eftermiddagen gik turen videre gennem Hollywood – der var badning i pølen, og nye stjerne til den populære Hollywood Boulevard. Naturligvis var der lejrbål tirsdag aften.

Onsdag fortsatte vi så til Italien med en rejse gennem Rom’s store turiststeder, gladiatorkamp på Colloseum, væddeløb på Circus Maximus, besøg i vatikanet for at hjælpe Paven med at  løse en gåde. Onsdag eftermiddagen tog vi til den populære Italienske Riviera, nu omdøbt til Sondrup Riviera, og naturligvis fik man gelato (is) på stranden. Tilbage i lejren blev der serveret pasta og kødsovs og til aftenhyggen havde vi fundet lækre jordbær og is. Aftenen sluttede for piltene med en kamp mod Den Italienske Mafia – det tog sin tid, og klokken var rigtig sent før der blev ro. Det var også onsdag aften/nat at Rasmus kørte til Mc Donald for at købe 40 cheese burgere, hvorefter seniordrengene skulle se, hvem der kunne spise flest. Andre af seniorerne benyttede lejligheden til et bad i fuldmånens skær i den store pøl.

Torsdag gik turen til Egypten og her gik det rigtig galt. Tutten var blevet stjålet og nu gjaldt det så om, at få løst nogle gåder, så man kunne finde tutten igen. Torsdag aften var der inviteret til Egypterfest med udklædning, og jeg skal da love for, at der var gjort noget ud af udklædningerne. Flotte mavedansere og farverige sheiker og emirer. Mellem hovedretten og desserten blev alle sendt ud for at danse Egyptisk Stopdans, det kan være svært, når man er 7 og iført mavedanserkostume og høje hæle! Aftenen sluttede med lejren’s sidste lejrbål. Torsdag havde vi endnu en fødselsdag Julie D. blev 9 år. Desværre skulle Julie hjem da hun skulle videre på sommerferie, men det gode var, at Julie’s far kom forbi med 2 store kagemænd, det var rigtig lækkert.

Fredag stod dagen først på oprydning og sidst men ikke mindst skulle den store pøl tømmes. I løbet af ugen var Kim Boelt dukket op, og gamle ledere og børn vil vide, at det ikke går stille af, når Kim er i nærheden. Han mente, at vi bare skulle lukke vandet ud, men vi skulle hjælpes ad. Ved fælles hjælp fik vi gang i nogle Prins Henninger, som vi omdannede til en stor kanal, og så var der vand i 1.000 litter’s klassen og mange små vandfald – det var rigtig sjovt. Om eftermiddagen tog vi til OL i London, her gjaldt det om i bordhold at finde klogeste, den hurtigste, den sjoveste, den sødeste m.m. og kæmpe mod hinanden. Selv om det efter bedste engelsk tradition foregik i regnvejr var humøret højt. Sidst på eftermiddagen kom forældrene og så blev vi nødt til at tage hjem. Det var vist også tiltrængt, alle incl. lederne var godt trætte. For lederne’s vedkommende sluttede festen med fælles pizza i Fredenskirken, da der var ryddet op og pakket ud. Til slut er der kun at sige –TAK FOR EN RIGTIG GOD SOMMERLEJR 2012 – vi ses næste år i uge 27 på BOGENSHOLM.

 

 Billederne kan ses ved at følge linket herunder:

Sommerlejr 2012

Bemærk! Alle billeder findes i ´galleriet´

Comments