Unavngivet‎ > ‎

Juleweekend2009

Lørdag

indsendt 13. dec. 2009 13.19 af Claus Boelt

Det blev så lørdag morgen på Juleweekenden - og selveste Molsnissen (det er ham med den lange næse og de store ører og bror til Skovhusheksen) havde været på besøg med sukkerstokke i alle sko, der var stillet i vinduet. Men, også Julehaderne havde været på besøg - og - de kom igen under morgenmaden, grå og triste gik de omkring i spisesalen og grinte fjollet af os. Midt under morgenmaden ringede Karna's telefon - det viste sig at være Molsnissen, der godt ville vide, om vi havde set noget til Julehaderne og med en besked om, at vi skulle passe godt på ikke at røre dem. Han kunne også meddele, at han ikke var helt sikke på at Julemanden turde komme, men vi ville høre nærmere.

Efter opvask og oprydning fortsatte Julehyggen og kampen mod Julehaderne. For at skabe den rigtige Julestemning bagte vi brunkager, lavede Juleklip og Juledekorationer og nogen var også ude at lege. Flere gange i løbet af formiddagen kom de grå gespænster - Julehaderne - på besøg. Selv under frokosten - hot-dogs - dukkede de op. Under frokosten ringede Molsnissen for at fortælle at Julehaderne var set i Grenå og at han havde været i kontakt med Julemanden's værksted. Julemanden var draget afsted på togt.

Til en rigtig FDF lejr hører også en tut. Denne gang skulle denne bestyres af et par kommende superledere - Mikkel Skaade og Frederik Wolk. Nogen vil måske mene at "det var som at sætte ræven til at vogte gæs", men til beroligelse for alle, kan vi informere om, at det gik fint.

Hen på eftermiddagen drog vi på det traditionelle Juleløb omkring Bogensholm - denne gang med tipskupon. Da vi kom tilbage igen duftede det af flæskesteg - 20 kg over hele lejren. Træet blev pyntet - nu dukkede Julehaderne op, men nu var deres dragter pludselig blevet en smule røde - mon de var kommet i en lille smule Julehumør.

Så kunne vores Juleaften begynde. Flæskesteg - rødkål - brune kartofler og brun sovs - der manglede ingenting. Pludselig ringde Molsnissen igen - han kunne fortælle, at han havde set Julehaderne gå ombord på færgen til Sverige i Grenå og at han netop havde talt med Julemanden, han havde just passeret de norske fjelde på vej mod Danmark. Til middagen var også fremstillet mængder af ris a la mande og kirsebærsovs og indkøbt 4 mandelgaver.

Det var nu blevet tid til at danse om Juletræet og synge de gode gamler Julesalmer og Julesange - og - sidst men ikke mindst Nu er det Jul igen. Så var det kun at vente på Julemanden og pludselig lå han og snorkede - lige midt på spisebordet. Vi fik ham vækket og han kunne fortælle at Julehaderne var på vej mod Finland - Julen var reddet. Han kunne også fortælle at man på Grønland var bagud med gaverne og at isen smeltede på Grønland. Alle fik en gave - nogen store, nogen små.

Aftenen sluttede med, at vi tog varmt tøj på og gik ud i den mørke aften for at finde et bål at varme os ved - ligesom Maria, Josef og hyrderne på marken ved Bethlehem. Vi fandt bålet, satte os omkring det og hørte historien "Den Hellige Nat" af Selma Lagerløf. Aftenen sluttede med at vi sang Dejlig er Jorden. En meget stemningsfuld afslutning på en god aften.

For puslinge og tumlinge var det nu tid til at finde en seng - og for pilte og væbnere var det tid til en film, chips og hygge. En flok trætte ledere fandt sammem i spisesalen omkring spil og kaffe.

Missionen var lykkedes - Julehaderne bekæmpet og besøg af Julemanden.

Søndag var der så kun det triste tilbage - at rydde op, pakke sammen og tage hjem med en masse gode oplevelser i bagagen. Tak til alle jer der var med - både børn og ledere og

 

RIGTIG GOD JUL - VI SES IGEN DEN 14. JANUAR  2010.

Billeder

indsendt 12. dec. 2009 05.22 af Claus Boelt   [ opdateret 12. dec. 2009 05.38 ]

Så er der billeder fra Fredag og fredm til lørdag middag.

Så kom vi afsted!

indsendt 12. dec. 2009 05.21 af Claus Boelt

Ja, så kom vi afsted, rigtig hyggeligt - bussen var fyldt, det er dog et par år siden sidst. Ved ankomsten til Bogensholm stod Karna og så helt forvirret ud, for hun havde jo fået brevet fra Julehaderne. Og - de havde været der. På vægge og lofter hang der store skilte med billeder af Julehaderne - Vi hader Julen - Brænd Juletræet o.s.v. Vi blev enige om, at vi hellere måtte finde en seng, og så tage stilling til, hvad vi nu skulle gøre. 

Vi mødtes i spisesalen og blev enige om at lave nogle røde hjerter som en begyndelse, og nu er vi ligesom i gang, så må vi se, hvad der sker i morgen. 

Det traditionelle bankospil blev afviklet med Banko Hans - mange fine og ubrugelige gaver, men sådan er det. For puslinge og tumlinge var der Juleløb og da det var slut, fik alle et diplom som bevis for deltagelse i Det Store Juleløb.

Så har pilte og væbnere været på smuglerløb. Her blev der både flyttet borde, fyrfadslys og mange andre gode sager. 

Nu sidder vi så her og ungerne er smidt i seng, måske Julehaderne kommer forbi - hvem ved. 

 

Vi høres ved i morgen. 

Der er kommet brev fra Julehaderne

indsendt 12. dec. 2009 05.20 af Claus Boelt

Kære beboere på Bogensholm

Har I set det – inde i den store by har de tændt det grimme grønne træ – lige midt på torvet. Og – over gaden har de hængt 

nogle underlige, mærkelige kæder, med nogle hæslige lys, der ligner stjerner. Hvorfor har de det – de siger, det er fordi at

nu kommer Julen og hjerternes fest. Bvadr… vi hader denne tid. Alle mennesker er glade – vi hader glade mennesker, vi

hader gran og vi hader gaver. Allerværst er det, at også ham den gamle, grimme tykke mand i den røde dragt kommer

vadende med sin store grimme sæk på ryggen. Han siger han kommer fra det fjerne land – Grønland, hvor han laver noget,

han kaldergaver. Vi hader ham og vi hader gaver.Det kan godt være I er kommet her på Bogensholm for at fejre vores

hadefest – Julen.

 

Det vil vi forpurre, vi vil IKKE have røde hjerter – og – vi vil ikke have denne grønne tingest, der stikker indenfor vores døre.

Vi  lever her på Mols og omkring Bogensholm i fred og ro – og det vil vi blive ved med. Vi hader også jeres gamle ven

Molsnissen – det langnæsede væsen. Han stikker sin lange næse i alt og han høre alt med sine store ører.

Uanset hvad de voksne siger, så lad være med at stille jeres sko i vinduet. Det er da en underlig skik, at stille sko i

vinduet – tror I virkelig, der vil være chokolade i skoen i morgen. 

Og – flæskesteg – det er det værste vi ved. Vi vil have fred – vi vil have suppe – vi vil have regnvejr og vi vil hverken flette

Julehjerter eller lave stjerner. Pas på, hvis I forsøger at pynte Bogensholm op, vil vi gøre alt for, at det ikke lykkes for jer –

bare vent, vi har planer.

 

Med den grimmeste Julehilsen

Julehaderne

Juleweekend 2009 kommer på nettet

indsendt 12. dec. 2009 05.19 af Claus Boelt

I weekenden den 11 -13 dec. holder FDF Fredensvang juleweekend på Bogensholmlejren.
I skrivende stund er vi 71 deltager, så der er lagt i ovnen til en fantastisk weekend.
Du kan følge weekenden har på hjemmesiden, hvor vi vil ligge lidt ud når der er tid til det.

Vi ses

Lederne 

1-5 of 5